Μια ομάδα ανθρώπων που τρέφει απεριόριστη αγάπη και σεβασμό προς την παράδοση, αποφάσισε να ιδρύσει το συγκεκριμένο σύλλογο. Σκοπός της προσπάθειας αυτής είναι η διάσωση και διατήρηση των Ελληνικών παραδοσιακών χορών καθώς και της παραδοσιακής μουσικής. O χορευτικός πολιτιστικός σύλλογος ''Μέθεξις", διοργανώνει γλέντια με τη συνοδεία παραδοσιακών ορχηστρών, εκπαιδευτικές εκδρομές, σεμινάρια αλλά συμμετέχει και σε διάφορες εκδηλώσεις όπου καλείται να παρουσιάσει δείγμα της δουλειάς του. 

    Υπεύθυνος των τμημάτων του χορού είναι, ο Κωστής Παπασπύρος. Κατάγεται από το Θεσπρωτικό της Πρέβεζας και ασχολήθηκε με τον ελληνικό παραδοσιακό χορό από μικρή ηλικία. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και είναι πτυχιούχος του Τ.Ε.Φ.Α.Α με ειδικότητα στην διδασκαλία του Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες ερευνητικές εργασίες, έχει διδάξει σε πολλούς χορευτικούς ομίλους, σε σεμινάρια καθώς και σε τμήματα τοπικής αυτοδιοίκησης.                        

        Στα τμήματα της γυμναστικής υπεύθυνη είναι, η Κ.Φ.Α. Κατερίνα Παπασπύρου ενώ στα παιδικά χορευτικά τμήματα η Κ.Φ.Α. Ελένη Τριώδα.